Recept
2013-04-23
12:20:06
12:20:06
Tänkte att jag skulle dela med mig utav receptet på mina kalasgoda morots cupcakes som jag gjorde i helgen.
Detta är vad du behöver.
MUFFINS
3 ekologiska ägg
3 dl strösocker
3 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
3 tsk bakpulver
1 1/2 tsk malen kanel
1 tsk malen kardemumma
1/2 tsk malen ingefära
1 nypa salt
1 1/2 dl solrosolja
4 1/2 dl rårivna morötter
3 ekologiska ägg
3 dl strösocker
3 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
3 tsk bakpulver
1 1/2 tsk malen kanel
1 tsk malen kardemumma
1/2 tsk malen ingefära
1 nypa salt
1 1/2 dl solrosolja
4 1/2 dl rårivna morötter
FROSTING
60 g mjukt smör
4 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
Skal av 1 lime
100 g philadelphiaost
60 g mjukt smör
4 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
Skal av 1 lime
100 g philadelphiaost
GARNERING
Sockerpasta
Karamellfärger, röd, gul och grön.
[Alt. röd, gul blå. Gul + blå = Grön]
GÖR SÅ HÄR:
- Sätt ugnen på 150 grader.
- Vispa ägg och strösocker vitt och pösigt.
- Blanda alla torra ingredienser och vänd ner dem i äggsmeten.
- Tillsätt solrosolja och rårivna morötter.
- Fyll smeten i muffinsformarna.
- Grädda i mitten av ugnen i cirka 15 minuter. Prova med en sticka, den ska inte vara kladdig.
- Under tiden som plåten med muffinsen svalnar så kan du röra ihop frostingen och göra de små morötterna.
Kommentarer